lördag 10 juli 2010

Fransk kycklinggryta med bönor, tomater och rosmarin


Trots en stressig dag på jobbet kom jag hem i tid och slapp äta middag på jobbet. Jag åt "Fransk kycklinggryta med bönor, tomater och rosmarin". Receptet är hämtat från "Den perfekta träningsmaten" av Oscar de Hoeg och Fredrik Paulún. Här nedan följer receptet.

4 kycklingklubbor eller motsvarande mängd kycklingdelar
200 g vita bönor, som fått svälla i vatten över natten
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk stött rosmarin
2 msk olivolja
2 brk krossade tomater
salt och peppar


Lägg bönorna i en kastrull, täck dem med vatten och förväll i ca 30 min. Häll av och ställ åt sidan. Fräs lök, vitlök, rosmarin i oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt kyckling, bönor, tomater, salt och peppar och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sänk sedan värmen, lägg på ett lock och låt stå och småputtra i ca 70 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar