söndag 13 juni 2010

Maskrosomelett


Lunchen räckte inte för att stilla hungern. Kompletterade med ett tidigt mellanmål; "Maskrosomelett". Receptet klippte jag ut ur tidningen "Amelia" 1995. Maskrosorna plockade jag för ungefär 1 månad sedan och har låtit dem stå och dra i olivolja i ett soligt fönster. På så sätt fick jag även en god olivolja. Omeletten blev kanongod och kolossalt nyttig och billig! Här nedan följer receptet.

0,5 liter rensade maskrosblomsskott
Ta en kniv eller planteringsspade och skär av de späda blomknopparna och de ljusaste bladen. Skölj mycket noga i flera vatten. Det är ingen höjdare att tugga på sandkorn. Stek så skotten i olivolja. Slå på en omelettsmet på ca 2 ägg/person (till omeletten på bilden tog jag 4 ägg) uppvispat med lite vatten och salt. Peppra efter behag. Så ut och plocka nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar