lördag 13 februari 2010

Snabba lingonbrödet


Jag bloggade igår om att jag ville göra slut på gräddfilen i kylskåpet och idag tog jag tag i det hela och gjorde dubbel sats av "Snabba lingonbrödet". Receptet klippte jag ut ur tidningen Damernas värld 1995. Här nedan följer receptet.

6 dl rågsikt
1 msk bakpulver
0,5 dl grovhackade hasselnötter
1 tsk salt
2,5 dl gräddfil
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, nötter och salt. Rör i gräddfil och lingonsylt och blanda till en lös deg. Lägg degen i en smord avlång abkform som rymmer ca 1,5 liter. Platta till ytan med mjölad hand och skåra med en kniv. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar