onsdag 28 april 2010

Mandel och nässlor


Sov en timme efter yogan, åt sedan matlagningsyoghurt toppat med "Hemmamusli" (se tidigare inlägg för receptkälla) och pupmpafrön. Sen besök hos frisören. Hungrig igen. Drack en smoothie; "Mandel och nässlor". Receptet kommer från boken "Lisens örtspa" och jag gjorde den på de nässlor jag plockade i måndags. Här följer receptet (det blir över ca 2 dl vätska, det framgår inte av receptet vad man skall göra av den mängden....jag tänker göra en till, fast mindre sats).

5 dl vatten
1 dl nässlor
1 dl mandel
1 msk honung

Häll vattnet i en kastrull och tillsätt nässlorna. Lägg på lock. Sätt på värmen. Precis innan vattnet börjar koka dras kastrullen från plattan. Låt dra 10-15 minuter. Lägg mandeln i ett litermått och häll på 3 dl av det kokta. Låt gärna lite nässlor komma med. Mixa blandningen tills mandeln blir finkornig och vätskan har blivit till skummig mjölk. Tillsätt honungen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar