fredag 20 augusti 2010

Linfrökex med örter


I tidningen Fitness Magazine finns många hälsosamma och spännande recept, ofta lite ovanliga. I senaste numret finns ett recept på "Linfrökex med örter". Jag åt 2 st småbitar som mellanmål efter yogan med ost på. Kexen var små så det blev mycket ost. Här nedan följer receptet. Som framgår skall man bre ut smeten på 2 plåtar men det räckte bara till en. Eller kanske bredde jag ut för tjockt? Men det gick faktsikt inte att bre ut tunnare! Goda blev de iallafall.

2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
6 soltorkade tomater, hackade
1 nypa lantbuljong
1 nypa havssalt
2 nypor torkad timjan
2 nypor torkad rosmarin
4 dl vatten

Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ i kylen och låt svälla till en klibbig smet i ca 4 timmar. Tillsätt mer vatten om smeten är för torr. Fördela smeten på 2 bakplåtspapper och bred ut ett tunt lager med en slickepott. Torka i torkugn på 45 grader (ca 10 timmar) eller på lägsta värma i vanlig ugn (ca 10 timmar - öppna ugnsluckan och släpp ut fukten några gånger under torktiden). Vänd kexet efter halva tiden så torkar det snabbare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar