onsdag 4 augusti 2010

Kryddig laxsoppa med kokosmjölk


Efter kvällens yogaträning åt jag en portion soppa, "Kryddig laxsoppa med kokosmjölk". Receptet klippte jag ut ur tidningen Vår bostad november 2006. Här nedan följer det. Det blev gott men nästa gång jag gör det skall jag vara försiktig med currypastan, jag tog lite mer än vad som anges i receptet så det blev lite för starkt. Jag hade ingen lime hemma så istället klippte jag ner några färska citronmeliss-blad.

300 g laxfilé
3 salladslökar
1 stor röd eller gul paprika
1 vitlöksklyfta
smör/olja att fräsa i
1 burk kokosmjölk (4 dl)
ca 1 msk röd currypasta
5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
2 msk fishsauce
lime
färsk basilika eller koriander

1. Skär laxen i ca 2 cm stora tärningar. Skölj och skär salladslöken i 2 cm långa bitar. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Finhacka vitlöken.
2, Värm upp olja i en gryta och fräs salladslök, paprika och vitlök på svag värme ett par minuter utan att de tar färg.
3. Rör samman kokosmjölk och currypasta och blanda ner det i grytan tillsammans med buljongen. Koka upp och lägg i laxbitarna. Sjud tills laxen är kokt, ca 3-4 min.
4. Smaka av med fishsauce och pressad lime. Garnera med basilika eller koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar