fredag 6 augusti 2010
Grahamsmjöl
Grahamsgröt till frukost idag igen! Jag är verkligen en grötfantast, älskar grova gröter. En stor fördel med gröt är även priset, det går knappast att hitta en billigare och samtidigt så hälsosam frukost som gröt. En påse mjöl, havregryn eller vad man nu väljer att koka gröten på kostar inte så mycket. Jag brukar koka på 50-60 g mjöl så ett paket räcker länge. Gröten går också att variera på många sätt beroende på vad man toppar den med; färsk frukt eller bär, olika sorters sylt, olika typer av nötter. Ett annat förslag är att istället för vatten koka gröten med juice eller saft så får den en annorlunda smakbrytning. Min gröt idag toppar jag med "Hallon- och vinbärssylt" (se tidigare inlägg för receptkälla), mjölk och solroskärnor (rostade och saltade).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar