tisdag 3 augusti 2010

Hallon- och vinbärssylt


Sommarsemester är för mig starkt förknippat med Sverige, att kunna gå i skog och mark, insupa doften av skog och trädgård, bli smutsig av jord och sedan sylta och safta. Under tiden min internetuppkoppling inte funkat har jag gjort allt det där och mina hyllor i köket har fyllts av hemgjorda marmelader, sylter, teer och vinäger. Bilden visar dagens mellanmål; 3 dl Bollnäsfil toppat med AllBran (både filen och flingorna var inköpta med rabattkuponger), "Hallon- och vinbärssylt" och pumpafrön. Receptet på sylten kommer från boken Mat på svenska. Enligt receptet skall man använda syltsocker men jag tog vanligt socker, Med syltsocker blir sylten lite fastare men jag tycker det är gott med lös sylt och jag äter den alltid på fil eller gröt så då behöver den ju inte vara så fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar