tisdag 3 augusti 2010

Rödbetor i rött sällskap


Att semestra på hemmaplan innebär inte bara skogsvandringar och bärplockning. Det innebär även att ha tid att lägga ner extra tid på matlagning. Eftersom jag inte vill kasta mat så är det en utmaning att hitta recept som tar vara på ingredienser jag har hemma och under semestern har jag mer tid för det. Förra sommaren (ja, det står rätt... det var förra sommaren) gjorde jag en rabarberpaj som innehöll lönnsirap. Det är en ingrediens jag aldrig använder annars så flaskan har blivit stående ett helt år med lite sirap kvar i botten. I SvD april 2009 så fanns ett recept på "Rödbetor i rött sällskap" och i detta recept gör man en dressing där bla lönnsirap ingår. Receptet finns på SvD:s hemsida. Istället för sherryvinäger tog jag min egna hemgjorda "Fläderblomsvinäger" (receptet på denna har jag hittat i en receptbok hos mina föräldrar, kommer inte ihåg just nu vad boken heter). Det blev kolossalt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar