söndag 14 mars 2010

Grym kikärtssallad


Dagens middag var helvegetarisk, "Grym kikärtssallad". Receptet har jag klippt ut från tidningen Fitness Magazine" nr 8 2007. Receptet är för 4 personer men eftersom jag bara åt salladen och ingenting till så åt jag upp motsvarande 2 portioner själv. Smakade kalasgott. Både avokado, mozzarellaost, kikärtor och spenat var köpta på extrapris. Jag tog vanlig spenat istället för babyspenat. Här nedan följer receptet.

240 g kokta kikärter (380 g burk)
2 vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt
2 avokado
2 mozzarellaostar
70 g machésallad
1 msk olivolja

Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Rosta kikärterna på hög värme i 2-3 minuter, rör om då och då. Sänk värmen och mosa till ärterna lite grann med en gaffel. Pressa i vitlök, smula i salt. Rör om och låt steka ett par minuter. Skeda ur avokado och riv mozzarella i munsbitar. Blanda med machésallad, kikärter och resten av olivoljan. Machésallad kan bytas ut mot babyspenat.

1 kommentar:

  1. Helvegetarisk you say? Osten förstör ju i såna fall. En vegetarian kan äta ost (lacto-ovo vegetarianer) men när man talar om en helt vegetarisk rätt måste man titta på vad vegetarisk betyder.

    "Enligt 5§ i märkningsföreskriften (LIVSFS 2004:27)[1] får märkningen på livsmedel inte vilseleda konsumenten, i synnerhet inte om det gäller produktens egenskaper och sammansättning. Enligt Livsmedelsverket föreskrifter innebär det att begreppet vegetariskt för att inte vara vilseledande för konsumenten endast får användas på produkter som inte innehåller ingredienser eller tillsatser av animaliskt ursprung.[2]"

    (Saxat från wikipedia)

    :)

    Ps. menar inte att vara en såndär dryg jävel, men det är svårt att inte påpeka felaktigt bruk av ord i såna här sammanhang! Tyvärr!!! :P Sorry. Ds.

    SvaraRadera